Contactgegevens OBS Voorhoute
Bezoekadres:
Voorhoute 3
4416 BS Kruiningen
Postadres:
Postbus 6
4416 ZG Kruiningen
Telefoon: 0113 – 32 00 95
E-mail: obsvoorhoute@stichtingsom.com

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Deze website is bijgewerkt op 22 januari 2015.

Obs Voorhoute is onderdeel van de stichting SOM

Voor meer informatie zie: www.stichtingsom.nlWelkom op de website van obs Voorhoute

Welkom op de website van obs Voorhoute.

Op deze website vindt u, naast allerlei algemene gegevens over onze school, ook specifieke informatie per leerlingengroep. Leerkrachten kunnen aangeven waar de kinderen mee bezig zijn en er kan thuis met oefenstof gewerkt worden. Verder zijn er links naar leerzame en interessante websites te vinden.

Wanneer u suggesties heeft met betrekking tot de inhoud en vormgeving van onze website of fouten constateert, dan horen we dat graag van u.


Passend onderwijs

Met ingang van het nieuwe schooljaar zal het zgn. passend onderwijs worden ingevoerd. Onder ouderinformatie kunt u hier meer over lezen en verdere informatie vindt u in onze schoolgids.


Kibeo voorjaarsvakantiemiX

Kom jij miXen bij Kibeo?

Het is bijna voorjaarsvakantie! Uw kind(eren) kunnen spelen bij de VakantiemiX van Kibeo. Het thema is ‘Ruimte’. Aan de hand van dit thema doen we van alles: stoere ruimtemannetjes verven, eten als een astronaut, pionnenroof spelen, huttenbouwen, planeten zoeken en leuke ruimte-varkentjes knutselen van ‘waardeloos’ materiaal. Speel je met ons mee?

SportmiX

Liever heel de dag spelen, springen en bewegen? Meld uw kind dan aan voor de SportmiX. Deze wordt georganiseerd in Goes en Heinkenszand. Kijk op kibeo.nl voor meer informatie. We gaan handballen, testen ons evenwicht bij Yojo’s evenwichtsparcours en leren onszelf te verdedigen tijdens de workshop zelfverdediging.

Aanmelden

Aanmelden kan gemakkelijk via het online inschrijfformulier op kibeo.nl. Let op: ook als u gebruikmaakt van het BSO pakket inclusief vakantiedagdelen, dient u het inschrijfformulier in te vullen. Als u uw kind(eren) aanmeldt vóór 6 februari heeft u gegarandeerd plaats op één van de geopende BSO’s.

Vriendjes en vriendinnetjes die anders niet op de BSO spelen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Meld ze dan ook aan.

Programma VoorjaarsvakantiemiX 2015

Maandag

10.00 uur De ruimte

14.00 uur Trefbal

16.30 uur Luchttekenen

Dinsdag

10.00 uur Pionnenroof

14.00 uur Mooi waardeloos: varkens in de ruimte

16.30 uur Voorleeskwartiertje

Woensdag

10.00 uur Maak je eigen ruimte: hut bouwen

14.00 uur Ruimtemannetjes verven

16.30 uur Als je een wens mag doen…

Donderdag

10.00 uur Eierkoeken pimpen

14.00 uur Pompiedom; een zelfgemaakte sleutelhanger

16.30 uur Zoek de planeten

Vrijdag

10.00 uur Wakker worden!

14.00 uur Eten zoals een astronaut

16.30 uur Ik vloog naar de maan


Kalender en vakanties

Onder het menu ouderinformatie kunt u o.a. de schoolkalender bekijken en de data van de schoolvakanties vinden.


Liegen

Liegen is het met opzet verdraaien van de waarheid. Het is gedrag waarvan politici vaak worden beschuldigd en ook de meeste volwassenen gebruiken wel eens ‘een leugentje om bestwil’. Toch willen we liever niet dat onze kinderen leugens vertellen. Waarom? Omdat liegen, als het veel gebeurt, het vertrouwen in elkaar ondermijnt. Opgroeiende kinderen moeten leren dat ze beter de waarheid kunnen vertellen, wat zij ook gedaan hebben.

Waarom liegt een kind?

Kinderen kunnen liegen om verschillende redenen:

• uit angst voor (onevenredig zware) straf;

• door het voorbeeld van anderen in de naaste omgeving die het met de waarheid niet zo nauw nemen en daar goed mee wegkomen;

• omdat ze nog niet goed onderscheid kunnen maken tussen fantaseren en liegen. Dit gedrag komt vooral bij jonge kinderen nog wel eens voor;

• om aandacht en waardering te krijgen en om indruk te maken. Bijvoorbeeld als er aan een kind te hoge eisen worden gesteld of als een kind er graag bij wil horen.

Tips:

• Leer jonge kinderen om onderscheid te maken tussen wat echt is en fantasie. Zeg ‘dat heb je mooi bedacht, vertel nu maar hoe het echt is gegaan’.

• Maak bij grotere kinderen duidelijk dat liegen niet acceptabel is en leg uit waarom. Bijvoorbeeld: Jeremy, ik voel me boos en teleurgesteld wanneer je liegt. Als je doorgaat met leugens vertellen zul je merken dat straks niemand je meer vertrouwt.

• Stimuleer je kind om eerlijk te zijn, bijvoorbeeld door altijd je waardering voor eerlijkheid te tonen en ook door zelf het goede voorbeeld te geven.

Als je kind iets opbiecht waarvan hij weet dat je het niet goedkeurt, prijs hem dan wel voor zijn eerlijkheid, voordat je het voorval zelf bespreekt.

Voor informatie over gezond opgroeien en opvoeden kun je altijd terecht op onze website: www.cjgoosterschelderegio.nl

 

Opvoedsteunpunt Reimerswaal GGD Zeeland

Albie de Wilde, pedagogisch adviseur

• Locatie: Hansweert, Eendracht 1d.

Openingstijd: 1e en 3e donderdag van de maand van 13.00 – 14.00 uur.

Ria van Wylick, pedagogisch adviseur

• Locatie: Krabbendijke, Consultatiebureau, Dorpsstraat 93.

Openingstijd: dinsdag 13.30 – 15.30 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen tussen 8.00 – 17.00 uur, telefoonnummer: 0113 – 249315.


Veilig met de auto

Kinderen veiligheid bieden. Dat wil elke ouder of opvoeder.
Soms is gemakkelijk te bepalen wat veilig is en wat niet. Voor het meenemen van kinderen in een auto is dat niet altijd duidelijk. Obs Voorhoute, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, helpt u om de veiligste oplossing te kiezen; graag bieden wij u een folder aan, waarin u kunt lezen waar u op moet letten en die u veel praktische tips geeft.

U vindt de folder hier.

‘Watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid’

Onder deze titel heeft de ANWB onlangs een vijftal leerzame animaties gelanceerd, waarin ouders praktische tips krijgen om de verkeersveiligheid van kinderen zelf te vergroten. U vindt er meer over onder ouderinformatie.


Weerbaarheidstraining

SMWO [Stichting maatschappelijk werk & welzijn Oosterschelderegio] biedt meerdere malen per jaar een weerbaarheidstraining aan voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.
In de training is aandacht voor lichamelijke weerbaarheid en sociale vaardigheden van kinderen. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten die plaatsvinden op een middag. Meer informatie vindt u bij ouderinformatie en in de flyer die u kunt downloaden door hier te klikken.


Televisie

Voor kinderen is televisiekijken een vanzelfsprekende dagelijkse gewoonte. Hoe kun je hier binnen het gezin het beste mee omgaan? Het Opvoedsteunpunt Reimerswaal geeft u hierover advies. Lees er meer over onder ouderinformatie.


Nieuwsbrief digitaal

Het digitale tijdperk gaat niet aan onze school voorbij. Computers, digitale schoolborden, internet, de website, het is er allemaal. Zo wordt ook de nieuwsbrief al weer langer dan een jaar per e-mail aan de ouders/verzorgers toegestuurd.
Als u de nieuwbrief (nog) niet per e-mail ontvangt en u daar wel prijs op stelt, kunt u ons dit laten weten. Ga daarvoor naar Contact en stuur ons een mail met uw e-mailadres en de tekst nieuwsbrief.

Vindt u het voldoende om de de nieuwsbrief te lezen via onze website, dan hoeft u niets te doen.

De nieuwsbrieven vindt u door hier te klikken.


NIEUW IN HET FOTOALBUM

December op school

U kunt  meer dan 550 foto’s van het sinterklaasfeest bekijken in het fotoalbum. Daarnaast zijn er foto’s te zien van het pepernoten bakken, de pietengym en het schoenzetten.

De foto’s van de kerstviering geven een aardige indruk van dit sfeervolle gebeuren.

Schoolvoetbal en Teambuildingsdag

In het fotoalbum kunt u de foto's bekijken van het schoolvoetbal meisjes gr. 7/8 en van de teambuildingsdag van gr. 7/8. Veel plezier.


Extra verlof?

Hoe zit dat nou ook alweer met extra verlof?

Zie ouderinformatie.


GGD informatie

Onder ouderinformatie vindt u drie informatieve artikelen van de GGD over de behandeling van hoofdluis thuis, alcoholgebruik bij jongeren en over het meehelpen in het gezin (Centrum voor jeugd en gezin Reimerswaal).