E-mail: voorhoute@voorhoute.nl

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 30 juni 2014.

Obs Voorhoute is onderdeel van de stichting SOM

Voor meer informatie zie: www.stichtingsom.nl

Welkom op de website van obs Voorhoute

Welkom op de website van obs Voorhoute.

Op deze website vindt u, naast allerlei algemene gegevens over onze school, ook specifieke informatie per leerlingengroep. Leerkrachten kunnen aangeven waar de kinderen mee bezig zijn en er kan thuis met oefenstof gewerkt worden. Verder zijn er links naar leerzame en interessante websites te vinden.

Wanneer u suggesties heeft met betrekking tot de inhoud en vormgeving van onze website of fouten constateert, dan horen we dat graag van u.

watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid

Onder deze titel heeft de ANWB onlangs een vijftal leerzame animaties gelanceerd, waarin ouders praktische tips krijgen om de verkeersveiligheid van kinderen zelf te vergroten. U vindt er meer over onder ouderinformatie.

Televisie

Voor kinderen is televisiekijken een vanzelfsprekende dagelijkse gewoonte. Hoe kun je hier binnen het gezin het beste mee omgaan? Het Opvoedsteunpunt Reimerswaal geeft u hierover advies. Lees er meer over onder ouderinformatie.

NIEUW IN HET FOTOALBUM

EMM en de Sportdag

Veel foto's van de Sportdag en van het bezoek van EMM.

Zie Fotoalbum

Kleuterschoolreis

De kleuters waren op schoolreis en hebben weer volop genoten.
De fotografe kennelijk ook, want er zij meer dan twee honderd foto's gemaakt.
De foto's vindt u terug in het fotoalbum onder Kleuterschoolreis en
de submappen 1 t/m 3. Veel kijkplezier.

Piratenlied

De kinderen van groep 3 en 4 hebben een piratenlied ingestudeerd en door onderstaande link te kopiëren en te plakken in uw browser kunt het resultaat op YouTube bekijken.

Het project

De laatste tijd was "het project" het gesprek van de dag. Donderdag 3 april was het dan eindelijk zover! En..............ook nu was het weer een daverend succes!

Voor een fotografische impressie klik hier

Passend onderwijs

Met ingang van het volgend schooljaar zal het zgn. passend onderwijs worden ingevoerd. Onder ouderinformatie vindt u meer informatie.

Weerbaarheidstraining

De Stichting Maatschappelijk Werk & welzijn Oosterschelderegio (SMWO) organiseert binnenkort weer een weerbaarheidstraining voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. In deze training is aandacht voor lichamelijke weerbaarheid en sociale vaardigheden van kinderen. Doel is dat kinderen zich zekerder gaan voelen, voor zich zelf durven opkomen en de grenzen van anderen weten te respecteren. Meer informatie vindt u hier.

Krant van SOM

Beste kinderen, ouders en verzorgers.

Enthousiast geworden door de goede beoordelingen van de inspectie voor onze Reimerswaalse openbare scholen, (Krabbendijke kreeg onlangs zelfs de hoogst haalbare score), heeft Stichting SOM onlangs huis-aan-huis een vrolijk gekleurde krant laten verspreiden om onze scholen nog eens onder de aandacht te brengen.

Voor toekomstige ouders wellicht een stimulans om eens een afspraak te maken om een van onze scholen te bezoeken.

U bent van harte welkom!

Voor het geval u de krant niet heeft ontvangen en/of de pagina van Voorhoute nog eens wilt bekijken, kunt u deze hier downloaden.

Nieuwsbrief digitaal

Het digitale tijdperk gaat zeker niet aan onze school voorbij. Computers, digitale schoolborden, internet, de website, het is er allemaal. Maar de nieuwsbrief werd tot voor kort nog elke maand op papier aan de leerlingen meegegeven. Dit bracht echter vrij veel kosten met zich mee. Tijd en geld dat we beter kunnen besteden aan de leerlingen. Vandaar dat we inmiddels u de nieuwsbrief per e-mail toesturen.
Als u de nieuwbrief (nog) niet per e-mail ontvangt en u daar wel prijs op stelt, kunt u ons dit laten weten. Ga daarvoor naar Contact en stuur ons een mail met uw e-mailadres en de tekst nieuwsbrief.

Vindt u het voldoende om de de nieuwsbrief in te zien via de website, dan hoeft u niets te doen.

De nieuwsbrieven vindt u door hier te klikken.

Kalender en vakanties

Onder het menu ouderinformatie kunt u o.a. de schoolkalender en de data van schoolvakanties voor het schooljaar 2013-2014 vinden.

Vrijwilligers gezocht TSO

Kibeo is op zoek naar vrijwillige overblijfkrachten voor de tussenschoolse opvang op Voorhoute .....lees meer

Veilig met de auto

Kinderen veiligheid bieden. Dat wil elke ouder of opvoeder.
Soms is gemakkelijk te bepalen wat veilig is en wat niet. Voor het meenemen van kinderen in een auto is dat niet altijd duidelijk. Obs Voorhoute, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, helpt u om de veiligste oplossing te kiezen; graag bieden wij u een folder aan, waarin u kunt lezen waar u op moet letten en die u veel praktische tips geeft.

U vindt de folder hier.

Verslag en notulen

Onder ouderinformatie vindt u het jaarverslag over 2012–2013; het verslag van de medezeggenschapsraad over 2013–2013 en de notulen van de OR-vergadering van 22 oktober 2013.

Extra bewegingslessen.

Onder ouderinformatie kunt u meer lezen over de extra bewegingslessen voor kinderen, die wat moeite hebben met bewegen.

Extra verlof?

Hoe zit dat nou ook alweer met extra verlof?

Zie ouderinformatie.

GGD informatie

Onder ouderinformatie vindt u drie informatieve artikelen van de GGD over de behandeling van hoofdluis thuis, alcoholgebruik bij jongeren en over het meehelpen in het gezin (Centrum voor jeugd en gezin Reimerswaal).

Huiselijk geweld en kindermishandeling

In 2011 heeft de stichting SOM in samenspraak met de GMR de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling vastgesteld.