E-mail: voorhoute@voorhoute.nl

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Deze website is bijgewerkt op 14 november 2014.

Obs Voorhoute is onderdeel van de stichting SOM

Voor meer informatie zie: www.stichtingsom.nl

Welkom op de website van obs Voorhoute

Welkom op de website van obs Voorhoute.

Op deze website vindt u, naast allerlei algemene gegevens over onze school, ook specifieke informatie per leerlingengroep. Leerkrachten kunnen aangeven waar de kinderen mee bezig zijn en er kan thuis met oefenstof gewerkt worden. Verder zijn er links naar leerzame en interessante websites te vinden.

Wanneer u suggesties heeft met betrekking tot de inhoud en vormgeving van onze website of fouten constateert, dan horen we dat graag van u.

Passend onderwijs

Met ingang van het nieuwe schooljaar zal het zgn. passend onderwijs worden ingevoerd. Onder ouderinformatie kunt u hier meer over lezen en verdere informatie vindt u in onze schoolgids.

Nieuwsbrief digitaal

Het digitale tijdperk gaat niet aan onze school voorbij. Computers, digitale schoolborden, internet, de website, het is er allemaal. Zo wordt ook de nieuwsbrief al weer langer dan een jaar per e-mail aan de ouders/verzorgers toegestuurd.
Als u de nieuwbrief (nog) niet per e-mail ontvangt en u daar wel prijs op stelt, kunt u ons dit laten weten. Ga daarvoor naar Contact en stuur ons een mail met uw e-mailadres en de tekst nieuwsbrief.

Vindt u het voldoende om de de nieuwsbrief te lezen via onze website, dan hoeft u niets te doen.

De nieuwsbrieven vindt u door hier te klikken.

Kalender en vakanties

Onder het menu ouderinformatie kunt u o.a. de schoolkalender bekijken en de data van de schoolvakanties vinden.

Veilig met de auto

Kinderen veiligheid bieden. Dat wil elke ouder of opvoeder.
Soms is gemakkelijk te bepalen wat veilig is en wat niet. Voor het meenemen van kinderen in een auto is dat niet altijd duidelijk. Obs Voorhoute, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, helpt u om de veiligste oplossing te kiezen; graag bieden wij u een folder aan, waarin u kunt lezen waar u op moet letten en die u veel praktische tips geeft.

U vindt de folder hier.

‘Watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid’

Onder deze titel heeft de ANWB onlangs een vijftal leerzame animaties gelanceerd, waarin ouders praktische tips krijgen om de verkeersveiligheid van kinderen zelf te vergroten. U vindt er meer over onder ouderinformatie.

Weerbaarheidstraining

SMWO [Stichting maatschappelijk werk & welzijn Oosterschelderegio] biedt meerdere malen per jaar een weerbaarheidstraining aan voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.
In de training is aandacht voor lichamelijke weerbaarheid en sociale vaardigheden van kinderen. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten die plaatsvinden op een middag. Meer informatie vindt u bij ouderinformatie en in de flyer die u kunt downloaden door hier te klikken.

Televisie

Voor kinderen is televisiekijken een vanzelfsprekende dagelijkse gewoonte. Hoe kun je hier binnen het gezin het beste mee omgaan? Het Opvoedsteunpunt Reimerswaal geeft u hierover advies. Lees er meer over onder ouderinformatie.

NIEUW IN HET FOTOALBUM

Schoolvoetbal en Teambuildingsdag

In het fotoalbum kunt u de foto's bekijken van het schoolvoetbal meisjes gr. 7/8 en van de teambuildingsdag van gr. 7/8. Veel plezier.

Vrijwilligers gezocht TSO

Kibeo is op zoek naar vrijwillige overblijfkrachten voor de tussenschoolse opvang op Voorhoute .....lees meer

Extra verlof?

Hoe zit dat nou ook alweer met extra verlof?

Zie ouderinformatie.

GGD informatie

Onder ouderinformatie vindt u drie informatieve artikelen van de GGD over de behandeling van hoofdluis thuis, alcoholgebruik bij jongeren en over het meehelpen in het gezin (Centrum voor jeugd en gezin Reimerswaal).

Huiselijk geweld en kindermishandeling

In 2011 heeft de stichting SOM in samenspraak met de GMR de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling vastgesteld.