Deze website is bijgewerkt op 27 maart 2017

Welkom op de website van obs Voorhoute

Welkom op de website van obs Voorhoute.

Op deze website vindt u, naast allerlei algemene gegevens over onze school, ook specifieke informatie per leerlingengroep. Leerkrachten kunnen aangeven waar de kinderen mee bezig zijn en er kan thuis met oefenstof gewerkt worden. Verder zijn er links naar leerzame en interessante websites te vinden.

Wanneer u suggesties heeft met betrekking tot de inhoud en vormgeving van onze website of fouten constateert, dan horen we dat graag van u.

Obs Voorhoute is onderdeel van de stichting SOM

Voor meer informatie zie: www.stichtingsom.nl

Lopen voor Water! €963,56 opgehaald!!

GVO update

De tijd vliegt. Het is al bijna weer vakantie. Althans voor GVO. Want er vallen een aantal vrijdagen uit in deze periode. Uiteindelijk blijven er gelukkig nog 5 lessen over en in die lessen staan we stil bij het thema HELDEN. Aan de hand van een woordweb, wat we elke les uitbreiden, en heldenverhalen verkennen we het thema. We hebben al stilgestaan bij het prachtige verhaal over Jozef of Joesoef, die zowel in de Bijbel, Tenach als Koran voorkomt. De in het verhaal voorkomende thema’s hebben we uitgebeeld. Het was erg leuk om de leerlingen zo creatief bezig te zien.

Naast het verhaal van Jozef of Joesoef gaan we nog nadenken over ‘Helden voor de vrijheid’. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Nelson Mandela.

We verkennen ook nog het paasverhaal en ten slotte sluiten we de lessenserie af met korte presentaties over hoe wij tegen helden aankijken en hoe we zelf een held kunnen zijn.

Ruben Keijts

GVO docent

obs Voorhoute is dé plaats voor een kind om veel te leren en zich breed te ontwikkelen.

obs Voorhoute staat voor:
onderlinge verdraagzaamheid,
 medemenselijkheid en het respecteren van verschillende individuele mogelijkheden.

Dat doen we door het beste te halen uit onze leerlingen door:

o   uit te gaan van stimulerende kansen om zo de belemmeringen op te heffen;

o   het bieden van veiligheid en vertrouwen;

o   hen te helpen boven hun verwachtingsniveau uit te stijgen;

o   van hen serieuze prestaties verwachten, wat hen helpt zich tot volwassene te ontplooien;

o   bij hen het besef te ontwikkelen dat ze medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen prestaties;

o   het aanwakkeren van brede interesses, in bijv. wetenschap, techniek en cultuur;

o   hen vanuit hun verwondering uit te dagen hun horizon te verbreden;

o   hen wegwijs te maken in en verantwoord om te leren gaan met de digitale wereld;

o   het realiseren van een breed leeraanbod op maat.

Bovenstaande willen we bereiken door betrokkenheid en persoonlijke contacten tussen alle geledingen (ouders, leerlingen, teamleden en bestuur).

Waarbij de vier actiepunten centraal staan:

1.      Modern en flexibel onderwijs

2.      Veilig en uitdagend klimaat

3.      Externe contacten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en de positie van      de school in de omgeving.

4.      Het realiseren van een manier van werken volgens het ‘lean-principe’.

Spreekt u dit aan?
Neem contact met ons op of maak een afspraak en kom eens kijken op onze school.
Wij staan u graag te woord.