Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Deze website is bijgewerkt op 29 juni 2015.

Obs Voorhoute is onderdeel van de stichting SOM

Voor meer informatie zie: www.stichtingsom.nl

Welkom op de website van obs Voorhoute

Welkom op de website van obs Voorhoute.

Op deze website vindt u, naast allerlei algemene gegevens over onze school, ook specifieke informatie per leerlingengroep. Leerkrachten kunnen aangeven waar de kinderen mee bezig zijn en er kan thuis met oefenstof gewerkt worden. Verder zijn er links naar leerzame en interessante websites te vinden.

Wanneer u suggesties heeft met betrekking tot de inhoud en vormgeving van onze website of fouten constateert, dan horen we dat graag van u.

Passend onderwijs

Met ingang van dit schooljaar is het zgn. passend onderwijs ingevoerd. Onder ouderinformatie kunt u hier meer over lezen en verdere informatie vindt u in onze schoolgids.

Kalender en vakanties

Onder het menu ouderinformatie kunt u o.a. de schoolkalender bekijken en de data van de schoolvakanties vinden.

Liegen

Liegen is het met opzet verdraaien van de waarheid. Het is gedrag waarvan politici vaak worden beschuldigd en ook de meeste volwassenen gebruiken wel eens ‘een leugentje om bestwil’. Toch willen we liever niet dat onze kinderen leugens vertellen. Waarom? Omdat liegen, als het veel gebeurt, het vertrouwen in elkaar ondermijnt. Opgroeiende kinderen moeten leren dat ze beter de waarheid kunnen vertellen, wat zij ook gedaan hebben.

Waarom liegt een kind?

Kinderen kunnen liegen om verschillende redenen:

• uit angst voor (onevenredig zware) straf;

• door het voorbeeld van anderen in de naaste omgeving die het met de waarheid niet zo nauw nemen en daar goed mee wegkomen;

• omdat ze nog niet goed onderscheid kunnen maken tussen fantaseren en liegen. Dit gedrag komt vooral bij jonge kinderen nog wel eens voor;

• om aandacht en waardering te krijgen en om indruk te maken. Bijvoorbeeld als er aan een kind te hoge eisen worden gesteld of als een kind er graag bij wil horen.

Tips:

• Leer jonge kinderen om onderscheid te maken tussen wat echt is en fantasie. Zeg ‘dat heb je mooi bedacht, vertel nu maar hoe het echt is gegaan’.

• Maak bij grotere kinderen duidelijk dat liegen niet acceptabel is en leg uit waarom. Bijvoorbeeld: Jeremy, ik voel me boos en teleurgesteld wanneer je liegt. Als je doorgaat met leugens vertellen zul je merken dat straks niemand je meer vertrouwt.

• Stimuleer je kind om eerlijk te zijn, bijvoorbeeld door altijd je waardering voor eerlijkheid te tonen en ook door zelf het goede voorbeeld te geven.

Als je kind iets opbiecht waarvan hij weet dat je het niet goedkeurt, prijs hem dan wel voor zijn eerlijkheid, voordat je het voorval zelf bespreekt.

Voor informatie over gezond opgroeien en opvoeden kun je altijd terecht op onze website: www.cjgoosterschelderegio.nl

Opvoedsteunpunt Reimerswaal GGD Zeeland

Albie de Wilde, pedagogisch adviseur

• Locatie: Hansweert, Eendracht 1d.

Openingstijd: 1e en 3e donderdag van de maand van 13.00 – 14.00 uur.

Ria van Wylick, pedagogisch adviseur

• Locatie: Krabbendijke, Consultatiebureau, Dorpsstraat 93.

Openingstijd: dinsdag 13.30 – 15.30 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen contact opnemen tussen 8.00 – 17.00 uur, telefoonnummer: 0113 – 249315.

Veilig met de auto

Kinderen veiligheid bieden. Dat wil elke ouder of opvoeder.
Soms is gemakkelijk te bepalen wat veilig is en wat niet. Voor het meenemen van kinderen in een auto is dat niet altijd duidelijk. Obs Voorhoute, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, helpt u om de veiligste oplossing te kiezen; graag bieden wij u een folder aan, waarin u kunt lezen waar u op moet letten en die u veel praktische tips geeft.

U vindt de folder hier.

‘Watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid’

Onder deze titel heeft de ANWB onlangs een vijftal leerzame animaties gelanceerd, waarin ouders praktische tips krijgen om de verkeersveiligheid van kinderen zelf te vergroten. U vindt er meer over onder ouderinformatie.

Televisie

Voor kinderen is televisiekijken een vanzelfsprekende dagelijkse gewoonte. Hoe kun je hier binnen het gezin het beste mee omgaan? Het Opvoedsteunpunt Reimerswaal geeft u hierover advies. Lees er meer over onder ouderinformatie.

Nieuwsbrief digitaal

Het digitale tijdperk gaat niet aan onze school voorbij. Computers, digitale schoolborden, internet, de website, het is er allemaal. Zo wordt ook de nieuwsbrief al weer langer dan een jaar per e-mail aan de ouders/verzorgers toegestuurd.
Als u de nieuwbrief (nog) niet per e-mail ontvangt en u daar wel prijs op stelt, kunt u ons dit laten weten. Ga daarvoor naar Contact en stuur ons een mail met uw e-mailadres en de tekst nieuwsbrief.

Vindt u het voldoende om de de nieuwsbrief te lezen via onze website, dan hoeft u niets te doen.

De nieuwsbrieven vindt u door hier te klikken.

Nieuw in het fotoalbum

Pasen op Voorhoute

Pasen op Voorhoute betekent eieren zoeken in de grote, groene ruimte rondom de school en gezamenlijk eten, natuurlijk met een eitje.
De ouderraad had weer erg zijn best gedaan en de tafels waren dan ook ruim voorzien van allerhande lekkernijen.
Ruim zeventig foto's staan tot uw beschikking in het Fotoalbum om zelf mee te kunnen genieten van deze gebeurtenis.

Extra verlof?

Hoe zit dat nou ook alweer met extra verlof?

Zie ouderinformatie.

GGD informatie

Onder ouderinformatie vindt u drie informatieve artikelen van de GGD over de behandeling van hoofdluis thuis, alcoholgebruik bij jongeren en over het meehelpen in het gezin (Centrum voor jeugd en gezin Reimerswaal).