Inspectierapport 2015

Donderdag 9 april j.l. brachten 2 onderwijsinspecteurs een bezoek aan obs Voorhoute om een kwaliteitsonderzoek (pilot 2) te houden.

Vooraf hebben we een aantal standaarden op de verschillende kwaliteitsgebieden beantwoord en de nodige documenten verzonden.

Het inspectiebezoek bestond uit klassenbezoeken, gesprekken met team, ouders en leerlingen, gesprekken met directie en intern begeleider. Na elk gesprek en de klassenbezoeken werd er teruggekoppeld naar directie en ib-er en geëvalueerd.

Het bezoek van de inspecteurs hebben wij als positief ervaren.

Er was sprake van een dialoog in een open sfeer en zij hadden zich goed ingelezen.

Volgens de inspectie heeft Voorhoute haar kwaliteit op orde (5x goed en 5x voldoende) en zijn er geen verbeterpunten, maar uitsluitend kansen.

Samenvatting van de belangrijkste oordelen:

·         De school haalt goede eindresultaten in de kernvakken. Er is spraken van een stabiel beeld en de prognose voor 2015 is gunstig. Ook de tussenresultaten bevestigen dit beeld.

·         Het aanbod is breed en eigentijds en voldoet aan de kerndoelen.

·         De basisvaardigheden bij het didactisch handelen zijn aanwezig binnen het team. De meer complexe vaardigheden kunnen nog verder worden ontwikkeld.

·         De school investeert sterk in een veilig schoolklimaat. Er is duidelijk sprake van rust en structuur binnen en buiten de school. Het team en directie zijn daar trots op.

·         De veiligheid is op orde en de school is alert op pestgedrag.

·         De kwaliteitscultuur kan nog verder worden versterkt op basis van een gedegen kwaliteitscyclus. Er is sprake van een beginnende professionele cultuur, gericht op schoolverbetering die sterk wordt aangestuurd door de directie.

Inspectierapport 2015

Passend Onderwijs

Het is voor ouders belangrijk om te weten wat er komend schooljaar verandert door de invoering van passend onderwijs. Schoolbesturen bepalen dan samen met ouders het beste onderwijstraject voor ieder kind. Daarom moeten ook ouders op de hoogte zijn van hoe zij zich op de veranderingen kunnen voorbereiden. Als geheugensteuntje heeft het Ministerie van OCW een zgn. ‘infographic’ voor ouders gemaakt. U kunt deze als pdf-bestand downloaden door hier te klikken. Als u vragen heeft over het passend onderwijs, dan kunt u deze vanzelfsprekend aan de school voorleggen.

Linkenpagina

Zoekt u oefenstof om samen met uw kind aan te kunnen werken?

Meer...

Opvoedsteunpunt gemeente Reimerswaal

Wat is een opvoedsteunpunt?

Het opvoedsteunpunt biedt kortdurende pedagogische begeleiding voor ouders en opvoeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 19 jaar. Ouders kunnen hier op eigen initiatief terecht. Het opvoedsteunpunt biedt informatie, steun, advies en begeleiding. U kunt er terecht voor grote en kleine vragen. U kunt preventief vragen stellen, maar u kunt ook bij het opvoedsteunpunt terecht als u als ouder al problemen ervaart.

Wat is er op televisie?

In veel gezinnen is er tegenwoordig meer dan één televisie in huis. In sommige gezinnen staat de tv een groot deel van de dag en avond aan. In andere gezinnen wordt de televisie uitsluitend aangezet om gericht te kijken naar een favoriet programma. Zoveel gezinnen, zoveel verschillende gewoontes en meningen over kinderen en televisie kijken.

Op Twitter kunnen ouders vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Stel een vraag of volg ons op: @opvoedingGGDZLD of bezoek onze website voor meer tips & hulp bij opvoeden: www.ggdzeeland.nl/opvoedondersteuning

Door hier te klikken, kunt u de folder over dit onderwerp downloaden.

Weerbaarheidstraining SMWO

SMWO biedt meerdere malen per jaar een weerbaarheidstraining aan voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. In deze training is aandacht voor lichamelijke weerbaarheid en sociale vaardigheden van kinderen. Doel is dat kinderen zich zekerder gaan voelen, voor zich zelf durven opkomen en de grenzen van anderen weten te respecteren.

Ouders die belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met het Infopunt van SMWO,
via telefoonnummer 0113-277111 of via het e-mailadres infopunt@smwo.nl.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.smwo.nl. U kunt de flyer bekijken door hier te klikken.

SMWO staat voor: Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio

SURFspot.nl

Korting voor alle ouders bij SURFspot.nl

SURFspot.nl is dé ICT-webwinkel voor het basisonderwijs waar ouders met veel korting officiële software en andere ICT-producten kunnen bestellen. Deze korting kan oplopen tot wel 90% en dat wil de school u niet onthouden! SURFspot.nl is geen commerciële webwinkel, maar een dienst voor het onderwijs. SURFspot.nl maakt het voor ouders mogelijk om te profiteren van voordelige onderwijslicenties, daarom kunnen de prijzen zo laag zijn.

Wat is er verkrijgbaar bij SURFspot.nl?
Het assortiment bij SURFspot.nl is zeer uitgebreid. U kunt er terecht voor al uw software van Microsoft, Adobe, Magix, McAfee, Symantec etc. Maar ook voor externe harde schijven, digitale woordenboeken, computer tijdschriften, laptops en nog meer... En het zijn allemaal de nieuwste versies voor soms maar een fractie van de winkelprijs.

Hoe ontvangt u deze korting?
Om te kunnen winkelen bij SURFspot.nl heeft u een inlogaccount nodig. Heeft u nog geen account, dan kun je dat direct aanvragen bij www.SURFspot.nl. Nadat de gegevens zijn gecontroleerd, ontvangt u via de e-mail uw inloggegevens.

De voordelen van SURFspot.nl
• Betrouwbaar (aanmelden en aangemeld staan is vrijblijvend)
• Snel (producten binnen een paar dagen in huis)
• De laagste prijzen (dankzij speciale onderwijsovereenkomsten)
• De nieuwste versies (het assortiment is altijd up-to-date)
• Geen verrassingen achteraf (btw en verzendkosten zijn al in de prijs verwerkt)

SURFspot.nl is een initiatief van de not-for-profit organisaties SURFdiensten en APS IT-diensten. Beide organisaties sluiten namens het onderwijs speciale overeenkomsten met leveranciers.